Enkeltornooi TTC Tielt

Bijgewerkt op: 18 okt 2019

Tielt, de stad die het biertje "De Poes" brouwt. Een lekker biertje naar het schijnt, alleen daarvoor zou je al een partijtje pingpong komen spelen op een zondag (13 oktober). Ook onze leden gaan graag naar Tielt, en dat kunnen we zien aan een (tegenwoordig) talrijke opkomst. We kunnen ons vertegenwoordigen met 7 personen. In totaal mogen ze maar liefst 38 spelers verwelkomen, 24 senioren en 14 veteranen!

Bij de senioren verdedigen Joris, Jeroen en Björn onze kleuren, terwijl bij de veteranen Filip (Clauwaert), Erik, Luc en Danny hun best zullen doen.

Zoals geweten proberen ze veel matchen te creëren, zodus grote poules: 3 poules van 8 spelers bij de senioren en 2 poules van 7 spelers bij de veteranen. Tal van wedstrijden dus, teveel om allemaal op te noemen, hieronder de uitslag van de poule


Björn: 7 win - 0 verlies 1ste plaats poule A


Joris: 6 win - 1 verlies (tegen Anthony Devulder 1-3) 2de plaats poule B

Jeroen: 5 win - 2 verlies (tegen Joris en Anthony) 3de plaats poule B


Erik: 5 win - 1 verlies (tegen Carlos Verspille 0-3) 2de plaats poule A

Luc: 4 win - 2 verlies (tegen Erik 2-3 en Carlos 0-3) 3de plaats poule A


Danny: 5 win - 1 verlies (tegen Xavier Vereecken 3-2) 1ste plaats poule B

Filip: 4 win - 2 verlies (tegen Danny 1-3 en Filip Van Cappel 2-3) 3de plaats poule B


Als we deze wedstrijden allemaal bekijken kunnen we toch wel zeggen dat TTCA het zeer goed doet!!! In alle reeksen kunnen we een plaats van 1 tot en met 3 bemachtigen!

1 kleine nuance, de positie van Erik en Luc zou omgedraaid moeten zijn, vermoedelijk door een foute ingave van hun onderlinge wedstrijd. Foutje kan gebeuren, maar niemand maakt zich daar zorgen over.De afvallingswedstrijden, iedereen gaat door.

De beste 4 spelers van iedere reeks gaan door naar de afvallingstabel A, de overige naar afvallingstabel B. Dus voor ons kan iedereen meedingen in de A-reeks!


1/8ste finale senioren:

Björn = vrijgeloot

Joris kan winnen van Bart Smulders (TTC Rooigem) met 3-1.

Jeroen moet spelen tegen Luc Mahieu (TTC Rooigem). Hij kan toch een setje pakken! Maar verliest met 1-3.


De kwart Finale dan maar:

Björn komt direct uit tegen een redelijke klepper van formaat van Rooigem: Didier Verspeeten. Het is de eerste maal dat ze elkaar zien, dus het spel inschatten is wat moeilijk.

Er wordt direct druk gezet van Didier uit, een bal die iets te hoog komt wordt direct afgeslaan. 2de set wordt Björn zelf genadeloos afgemaakt met een 0-11. Herpakken dus! In de 4de set krijgt Björn een matchbal die hij jammerlijk niet kan afmaken. En in "de belle" wint Didier met 2-3: spannende zware wedstrijd, maar toch exit Björn.

Joris komt uit tegen een bekender gezicht van Rooigem: Johan Caboor. Het mag ook niet zijn voor Joris, hij verliest met 0-3.


Verder hebben we nog de halve finales: Didier Verspeeten - Luc Mahieu en Johan Caboor - Thomas Neirynck. Een onderonsje van 4 Rooigemnaars.

De Finale werd gespeeld tussen Didier Verspeeten en Johan Caboor. De winnaar werd Didier, proficiat!

--> Björn staat op de 5de plaats

--> Joris staat op de 6de plaats

--> Jeroen staat op de 9de plaats


Bij de veteranen zijn er genoeg spelers om direct naar een afvallingstabel te gaan met 8 spelers : 1/4de finale.

Luc moet spelen tegen Filip Van Cappel. Ook hij kan een setje redden, maar moet toch het onderspit delven met 1-3.

Danny moet ook tegen een Blankenbergenaar spelen, William Bonte. Het mocht ook niet zijn voor onzen Danny, nochtans met zijn superdefensieve vellen zou hij net iets meer moeten kunnen. Spannende wedstrijd maar ook exit Danny met 2-3.

Dan hebben we nog Erik die tegen onze nieuwe voorzitter Filip moet. Filip kan de bovenhand houden en wint met 3-1. Exit voor Erik.


De halve finale:

Filip komt uit tegen William van Blankenberge. Filip heeft minder moeite met het spel dan onzen Danny. Hij wint met 3-0!


In de finale speelt onze voorzitter tegen een gekend gezicht in Aalter: Carlos Verspille. Zij kennen elkaar van in de badminton, ze geven daar training aan hun leden. Dus het wordt een onderonsje van badmintonners op een pingpongtafel. Carlos heeft natuurlijk ook een pinpongverleden (ik vermoed zelf een competitieverleden). Onze Filip blijkt niet opgewassen te zijn voor hem en moet het stellen met een 2de plaats, toch proficiat!


--> Filip staat op de 2de plaats

--> Erik staat op de 6de plaats

--> Luc staat op de 7de plaats

--> Danny staat op de 8ste plaats


Nu nog een "Poes" in de cafetaria en we kunnen deze gezellige dag afsluiten.


Ciao,

20 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Dubbeltornooi TTCA!

Weet je niet wat gedaan op 15 maart 2020? Zoek dan een pingpongpartner en schrijf je in voor ons jaarlijks dubbeltornooi voor recreanten en niet geklasseerde spelers! Info zie hieronder! Tot dan!