Enkeltornooi te Oostende

Zondgochtend gaven vijf spelers(André Debacker, Jeroen Vandenabeele, Philippe Rombouts, Kristof Taildeman en Filip Clauwaert) van TTC Aalter present op het tornooi te Oostende.

Er waren in totaal 49 deelnemers, 6 dames en 43 heren. De spelers kwamen vooral uit West-Vlaanderen (Wervik, Oostende, Diksmuide, Oostduinkerke, Blankenberge …). Dit was een welgekomen afwisseling voor onze spelers en dit zorgde ervoor dat we op onze hoede moesten zijn voor onze onbekende tegenstanders in onze poule.

Onze 5 spelers werden mooi gescheiden en belandde ieder in een andere poule. Er waren 8 poules, 5 van 5 en 3 van 6. André, Philippe en Jeroen, hadden het genoegen om in een poule van zes te belanden terwijl Kristof en Filip zich tevreden moesten stellen met 4 tegenstanders.

Iets na tienen gingen we van start. De wedstrijden werden per poule op één tafel gespeeld.

Het tornooi verliep niet voor iedereen zoals hijzelf had gehoopt.

André die een uitdagende poule zat, haalde zij eerste wedstrijd tamelijk makkelijk maar moest daarna 4 keer zijn meerdere erkennen en was hierdoor uitgeschakeld voor het verdere verloop van tornooi.

Kristof die 4 tegenstanders kreeg had het niet onder de markt, hij weerde zich als een leeuw. Hij verloor meerder sets met slechts 2 punten verschil maar moest telkenmale het hoofd buigen voor zijn opponenten met het gevolg dat hij eveneens niet kon doorstoten naar de volgende ronde.

Jeroen, die ook in een zware poule van 6 zat, zag na de eerste wedstrijd de bui al hangen. Hij bleef doorzetten en kon alzo zijn laatste wedstrijd winnend afsluiten. Zijn tornooi eindigde dus jammer genoeg ook voor hem na de poulewedstrijden.

Philippe startte geweldig en ging als een platwals tekeer in zijn vier eerste wedstrijden waardoor hij al zeker was van de tweede plaats. De laatste wedstrijd moest hij echter zijn meerdere erkennen tegen een sterkere speler. Hoe het verder tornooi voor hem verliep lees je een beetje verder.

Filip, die het genoegen had met de alom gekende Carlos in de poule zitten, wist zich verzekerd van een tweede plaats en moest enkel het onderspit delven tegen Carlos. Hij plaatste zich net als Philippe eenvoudig voor de volgende ronde.

Eens de pouleronde achter de rug kon het echte werk beginnen.

De eerst 2 van iedere poule kwamen in een afvallingstabel terecht waarbij de eerste van een poule altijd tegen de tweede van een andere poule uitkwam. De derdes van iedere poule startte een afvallingstabel met 8. Na de eerste wedstrijd in iedere tabel ging men verder volgens de Pyramide afvallingsmethode.

Filip die als eerst moest aantreden kwam uit tegen een speler van Wervik, die met antitop(m.a.w. een plank) speelde. Na een 2-0 achterstand kon hij nog terugkomen tot 2-2, maar de derde set was er teveel aan, 2-3 voor de latere winnaar van het tornooi. Nadien speelde hij nog twee wedstrijden voor de rangschikking. De eerste verloor hij opnieuw met 3-2(14-12 in de belle) maar nadien kon hij zijn blazoen nog wat oppoetsen door een droge 3-0 tegen een speler van Wervik.

Philippe ging door op zijn elan van de poule in zijn eerste afvallingswedstrijd en won deze al bij al vrij simpel met 3-1. Zijn volgende tegenstander was andere koek, Xavier Vereecken de speler die na iedere match truitje moet wisselen. De eerste set gaf Philippe de indruk dat hij alles onder controle had, maar zijn tegenstander besliste daar anders over en won met 3-1. Toch een prachtprestatie van Philippe die alzo op de dertiende plaats eindigde.

Na prijsuitreiking die plaats vond om 17u00 keerden we allen tevreden huiswaarts.

Hieronder de volledige uitslag van het tornooi.


0 weergaven0 opmerkingen