• TTCA

Enkeltornooi TTC Aalter!

Bijgewerkt op: 14 nov 2018

Ons eigen enkeltornooi. We zijn er weer klaar voor, alle voorbereidingen zijn weer getroffen voor een aangename sportieve dag. Het is het laatste weekend van de herfstvakantie, en een mooie zonnige dag is voorspeld. Dit resulteert, jammer genoeg, in een lage opkomst. Maar goed, niet getreurd dat zijn nu factoren die we niet in de hand hebben.

We spelen met 16 veteranen en 15 senioren. Sommige veteranen schakelen we in om bij de senioren te spelen, zodat we in beide groepen aan ongeveer 16 personen raken. Dit vergemakkelijkt het verdere verloop van het tornooi.

Bij de veteranen worden het 4 groepen van 4 personen, bij de senioren 3 groepen van 5 personen. Het is ons eigen tornooi, dus Aalter is goed vertegenwoordigd. Jeroen, Björn, Philippe R, Filip C, Hans, Joris, Willy, Marnix, André en Eric vertegenwoordigen onze club.

Hier en daar zijn er wat kleppers van wedstrijden. Zoals Eric die kan winnen tegen Freddy Lammertyn (Beernem)! En er zijn er ongetwijfeld nog heel wat andere ook.

Iedereen strijd voor wat hij waard is, en als er één troost mag zijn, iedereen gaat door naar de afvallingsrondes.

Met de afvallers van de 1/8ste finalerondes wordt nog een aparte B-finale gespeeld. Dit zodat iedereen toch nog een aantal extra wedstrijden kan spelen. Deze finale wordt uiteindelijk gewonnen door Javier … (Rooigem). Proficiat!

Bij de veteranen kan Eric doorstoten tot aan de halve finale. Daar moet hij strijden tegen Dominique (Baarle). Eric blijft moeite hebben met het noppenspel van Dominique en moet het loodje leggen.

De finale, het begint zo stilaan een traditie te worden dat Dominique en Filip Van Cappel (Blankenberge) de finale uitvechten. Opnieuw een spannende wedstrijd met de nodige netjes, en vloekjes. Maar tot grote vreugde van Eric (die hij merkelijk laat blijken) wint Dominique, zodat Eric mee opschuift naar een welverdiende 3de plaats. Proficiat aan de top 4!

Bij de senioren komt Björn uit in de 1/4de finale tegen Johan Caboor (Rooigem). Eerst staat hij 0-2 achter, hij laat zich niet kennen en kan het gelijk krijgen naar een 2-2. In de 5de set gaat het gelijk op tot aan 8-8, maar dan neemt Johan de overhand en wint met 9-11, exit Björn.

Onze Joris doet het beter, in de 1/4de finale komt hij uit tegen Philippe Rombouts ook van Aalter. Het is wat een broedermoord, maar er moet iemand winnen. Joris haalt al zijn truken uit de kast en wint. Op naar de halve finale. Daar moet hij tegen Luc Mahieu (Rooigem), Joris heeft wat moeilijkheden met de verdoken zijdelingse spins van Luc. Hij verliest met 0-3: exit Joris.

Tot slot hebben we dan de finale, die alleen de kleuren van Rooigem draagt: Johan Caboor tegen Luc Mahieu. Johan mag de zege van dit tornooi op zijn naam zetten. Proficiat!


Winnaars van de A en B-reeks

74 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Dubbeltornooi TTCA!

Weet je niet wat gedaan op 15 maart 2020? Zoek dan een pingpongpartner en schrijf je in voor ons jaarlijks dubbeltornooi voor recreanten en niet geklasseerde spelers! Info zie hieronder! Tot dan!