• TTCA

Dubbeltornooi Aalter !

Bijgewerkt op: 13 mrt 2019

Het is alweer tijd voor ons eigen dubbeltornooi te organiseren. Qua organisatie is het al een routine geworden, iedereen weet wat te doen.

Voor een 24 februari te zijn schijnt het zonnetje fel boven ons hoofd, is het lekker warm, en vloeken we eigenlijk in onszelf dat we niet op een terras zitten. Maar het weer kunnen we niet kiezen. Dit alles neemt niet weg dat we een stevig partijtje zullen tafeltennissen.

We kunnen spreken van een matige opkomst, 18 duo's zullen het tegen elkaar opnemen vandaag. 18 is natuurlijk een mooi getal om grote poules te maken, we verdelen de mensen in 3 poules van elk 6 duo's. Het is altijd aangenaam als de mensen toch zeker zijn van een aantal wedstrijden dat ze kunnen spelen.

Het is ons thuistornooi, dus Aalter is redelijk vertegenwoordigd. Philippe & Marnix, Eric & Filip, Björn & Joris, en nog 2 gemixte duo's Jeroen Croes (Beernem) & Jeroen (Vandenabeele) en Kristof & William (Blankenberge).

Voor Björn en Joris loopt het in de poules zeer goed, ze kunnen alles winnen ondanks die ene zware partij tegen Luc & Ewald (Rooigem), ze halen het nipt met 3-2 tegen hun.

Philippe & Marnix kunnen een tweetal wedstrijden winnen van de 5, waardoor ze ook kunnen doorstromen naar de afvallingsrondes met hun vierde plaats in hun poule.

Eric & Filip doen het ook zeer goed, ze moeten alleen hun wedstrijd tegen Koen & Jelle (Baarle) prijsgeven met 0-3, de overige kunnen ze allemaal winnen. Dit is goed voor een tweede plaats in hun poule.

Onze Jeroen weet zijn partner wel te vinden, alseerst een naamgenoot ;) en dan nog een topspeler van Beernem. Blijkbaar hebben ze een sterk samenspel wat resulteert in poulewinst voor hun.

Bij Kristof & William loopt het blijkbaar niet zo vlot, soms is het even zoeken naar de juiste opstelling of het juiste samenspel. Zij zijn natuurlijk "last minute" bij elkaar gevoegd wegens ziekte van Peter. Zonder ooit eens samen te oefenen kan het soms wat moeilijk zijn, zo blijkt. Ze kunnen samen toch 1 wedstrijd winnen, waardoor ze in de running blijven voor het verdere verloop van de dag.


18 duo's wil zeggen dat we bij de afvallingsrace afscheid moeten nemen van 2 koppels. Het toeval wil dat het twee duo's van Beernem zijn. We laten ze onderling nog een match spelen, met een minitraktatie voor beiden.

De 1/8ste finales: Björn & Joris moeten tegen Monica & Roberto (Rooigem), dit blijkt geen gemakkelijke opgave te zijn. Er volgt een 5 setter met winst voor onze mannen.

Kristof & William mogen het eens proberen tegen Johan & Anthony (Rooigem), maar tevergeefs 0-3.

Dan hebben we nog het duo Jeroen & Jeroen, die winnen met een 3-0 tegen Peter & Sietske (Beernem).

En voor Eric & Filip wordt het een onderonsje tegen Philippe & Marnix. Philippe & Marnix krijgen geen gratie van de andere 2, en worden onverbiddelijk naar huis gestuurd met een 3-0.

De 1/4de finales: Björn & Joris krijgen geen gemakkelijk parcours, hun volgende tegenstanders zijn Freddy (Beernem) & Filip (Blankenberge). Het spelen tegen Freddy blijft toch iets bijzonder. De rare slagen, de rare spins, iedereen heeft het er moeilijk mee. Zelfs voor zijn eigen partner Filip is het soms wat moeilijk, Filip kan zijn eigen spel niet echt opdringen. Misschien best want Björn & Joris hebben het knap lastig en maken er opnieuw een 5 setter van die ze net kunnen winnen.

Jeroen & Jeroen komen uit tegen Johan & Anthony. Dit moet ook een spannende wedstrijd geweest zijn (ik kan helaas niet alle matchen volgen). Maar de punten spreken voor zich. Johan & Anthony verliezen de wedstrijd met 2-3 !.

Eric & Filip komen uit tegen Marie-Jo & Dorine (Tielt). Daar hebben ze minder problemen mee en winnen met 3-0.

Op naar de 1/2 finale, Björn & Joris komen uit tegen de "Jeroens". Björn & Joris kunnen het spel goed controleren en zijn goed op elkaar ingespeeld. Zij winnen met 3-0.

De andere 1/2 finale wordt gespeeld tussen Luc & Ewald (Rooigem) tegen onze jongens Eric & Filip. Het wordt een mooie wedstrijd, maar ze zijn toch te licht opgewassen tegen de mannen van Rooigem. Ze verlaten het slagveld met een 0-3.

De finale! Mooie namen op de affiche: Luc & Ewald tegen Björn en Joris. De Rooigemnaars ruiken de revanche van in de poule al. Het ziet er in het begin niet zo positief uit, de eerste 2 sets winnen Luc & Ewald vrijwel op hun 1 been. Björn en Joris kunnen de controle niet overnemen, smashen soms net over de tafel, of de bal blijft juist in het net hangen. Het gaat hem hier over millimeters. Op naar set 3, Björn & Joris laten zich niet doen, voor de aanvang van de set een peptalk, tactiekbespreking, noem het zoals je wil. Ze pakken het iets rustiger aan. Laten de tegenstanders wat meer de fout maken, op die manier pakken ze set 3.

De eer is gered. In set 4 doen ze net hetzelfde, zo maken ze zelf nog meer punten waardoor de Rooigemnaars er niet aan te pas komen. 2-2 op naar "de belle". De zenuwen, als die er nog niet waren, staan strak gespannen. Een gelijk opgaande set, punt voor punt naar omhoog. Een net, een touché, alles komt aan bod. En tot slot, de finale mep van Joris, de bal wordt geretourneerd, maar OVER de tafel. WINST voor Björn & Joris, de euforie kan niet meer stuk. Voor de eerste maal in het bestaan van TTCA wint een eigen duo ons eigen tornooi!


Vierde plaats

Derde plaats

Tweede plaats

Winnaars

Proficiat aan allen!

Tot ons volgend tornooi !

72 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Dubbeltornooi TTCA!

Weet je niet wat gedaan op 15 maart 2020? Zoek dan een pingpongpartner en schrijf je in voor ons jaarlijks dubbeltornooi voor recreanten en niet geklasseerde spelers! Info zie hieronder! Tot dan!