• TTCA

Dubbeltornooi TTC Beernem

Bijgewerkt op: 22 jan 2019

20 januari 2019. Een zonnige maar ijzige dag. We rijden door de mooie winterlandschappen naar Beernem. Voor het eerst organiseren zij een dubbeltornooi, en dit op hun nieuwe locatie, het nieuwe sportcomplex "Drogenbrood". Een mooie faciliteit, een grote sporthal met daarnaast een aangenaam cafetaria met zicht op de speelzaal.

TTCA is goed vertegenwoordigd, we treden op met 3 volwassen duo's en 1 jeugd duo.

Danny, die met Alain zou spelen, moet helaas verstek geven wegens ziekte. Daardoor moet Alain een back-up inschakelen en doet beroep op zijn zoon Stan. Daarnaast is er een oude liefde hergroeid tussen André en Eric die opnieuw de wapens heffen. We hebben dan nog Joris en Björn en onze jeugdspelers Maxim en Aaron.

Na even te hebben opgewarmd, komt er een welkomstwoord van Romain Roegist. Normaal is dit allemaal niets bijzonder, maar in dit geval wel. Romain geeft een kort woordje uitleg over het onstaan van hun eerste tornooi en ook voor wie in het bijzonder ze dit tornooi opdragen. Ze dragen het eerbetoon van dit tornooi op aan Dhr. Etienne Vandenberghe, die een aantal jaar terug overleden is. Ook van onze club uit willen wij ons medeleven betuigen aan familie, vrienden en collega tafeltennissers.

Na deze emotionele woorden kunnen we van start gaan. De jeugdspelers komen in 1 poule van 5 duo's. De volwassenen worden onderverdeeld in 2 poules van 5 en 3 poules van 4 duo's. Ze kunnen dus spreken van een superopkomst!

Na het reinigen van de wapens, kunnen we van start gaan. Al is het maar het idee dat het iets doet ;) .


We kregen alvast de melding dat iedereen doorgaat naar de afvallingsrondes, dus dat is al een geruststelling. We spelen dubbelspel natuurlijk, dus zomaar zeggen dat die of die zal winnen is moeilijk.

Onze jeugd doet het zeer goed. Ze kunnen 3 van de 4 matchen winnen.

In de verdere afvalling zijn ze dan ook niet te stoppen. Ze komen uit in de finale. Helaas verliezen ze daar hun match. Toch proficiat met hun welverdiende 2de plaats!


André en Eric (poule van 5) winnen 3 matchen en verliezen er 1.

Alain en Stan (poule van 5) behouden het evenwicht zodus winnen er 2 en verliezen er 2.

Joris en Björn (poule van 4) winnen hun 3 matchen.Om op een afvallingstabel te komen van 16 spelers, zijn er een 6 tal tussenwedstrijden nodig. Alain en Stan moeten hun daar bewijzen. De goden zijn hun helaas niet welgezind, ze verliezen hun match: exit voor Alain en Stan.

De 1/8 ste afvallingsrondes, Joris en Björn komen uit tegen Peter en Dries van Beernem. Ze hebben de bovenhand en winnen met 3-0.

André en Eric komen uit tegen het duo van Oude Bareel, Gino en Koen. Zij blijken te sterk te zijn voor hun, zodus exit voor André en Eric.

Om het verlies van André en Eric goed te maken, mogen Joris en Bjorn (toevallig) in de 1/4 afvallingsronde tegen Gino en Koen. Opnieuw kunnen Joris en Björn het spel controleren en winnen ze hun match met 3-0.

Op naar de 1/2 finales. Hun tegenstanders zijn Jeroen en Romain van Beernem. Joris en Björn hebben het niet gemakkelijk, het is wat zoeken naar de juiste oplossing. Ze moeten de eerste 2 sets prijsgeven aan hun. Toch blijven ze volhouden, alle trukken zijn goed om te winnen. Wonder boven wonder kunnen ze de match winnen men een 3-2! Dit was al een finalematch waardig.

In de finale zelf moet ze het opnemen tegen een tweetal gekende namen: Johan en Anthony van TTC Rooigem, niet van de minste spelers.

Johan en Anthony zijn meesters om te spelen met effecten, alsook opslagen geven met verdoken spins op. Ze lopen dan ook al snel heel wat punten voor. Joris en Björn komen eigenlijk niet meer van de grond en worden overmeesterd door hen. Ze verliezen met 0-3. Een welverdiende 2de plaats!


19 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Dubbeltornooi TTCA!

Weet je niet wat gedaan op 15 maart 2020? Zoek dan een pingpongpartner en schrijf je in voor ons jaarlijks dubbeltornooi voor recreanten en niet geklasseerde spelers! Info zie hieronder! Tot dan!