• TTCA

Dubbeltornooi TTC Tielt

Bijgewerkt op: 22 mei 2019

Het einde van het TTC seizoen nadert, dus dit zal waarschijnlijk ook één van de laatste tornooien zijn waar we aan kunnen deelnemen. Op deze mooie 18de mei kunnen we gaan dubbelen in Tielt. Aalter kan toch een 3-tal ploegen beschikbaar stellen om deel te nemen.

Na de winst op het dubbeltornooi in Aalter willen Joris & Björn hun prestatie evenaren, maar ook Dieter & Danny zijn een vast duo om te dubbelen binnen onze club. En dan hebben we nog onze voorzitter André en nieuw bestuurslid Filip die van de partij zijn.

In totaliteit zijn er 15 duo's om te verdelen. Zoals geweten, graag veel matchen in Tielt, dus het worden 2 poules. Eéntje van 8 en ééntje van 7 duo's.

Wat ook uniek is binnen de "recreantentafeltennissers" is dat dit een vrijblijvend tornooi is waaraan competitiespelers ook kunnen deelnemen. Dit is dan ook een leuke uitdaging om als recreant eens te proeven van een "sterkere" competitiespeler.

Via een berekening volgens het klassement van de spelers wordt er al dan niet een voorgift toegekend, dit om het niveau iet of wat gelijk te houden.

Joris & Björn (Poule A) hebben 7 matchen voor de boeg in hun poule. Ze staan blijkbaar scherp in hun voorrondes en kunnen alles winnen: 7 op 7.

Dieter & Danny (ook Poule A) kunnen 4 van de 7 wedstrijden winnen. Ze verliezen nipt van 2 jeugdige competitiespelers van Tielt, Thomas & Matteo (2-3). Alsook het Aalterse duel tegen Joris & Björn (1-3) en tegen Wouter & Wesley van TTC Orix, Aalst (1-3).

André & Filip (Poule B) hebben het lastiger, of is het een zwaardere poule? Zij moeten tevreden zijn met 1 win en 5 verlies.


Niet getreurd, iedereen mag door naar de afvallingsrondes, dus voor iedereen een nieuwe kans om prijzen binnen te halen.

Joris & Björn zijn eerste van hun poule waardoor zij vrijgeloot zijn voor de 1/8 ste finalerondes.

Dieter & Danny mogen het opnemen tegen Corneel & Wouter (E0 en D4) van Tielt. Blijkbaar geen gemakkelijke opdracht want ze verliezen met 1-3, exit Dieter & Danny.

André & Filip krijgen de jeugdcompetitiespelers Thomas & Matteo (E4 en E4) van Tielt voorgeschoteld. Dit blijkt ook niet zo goed te lukken want ze worden naar huis gestuurd met een mooie 0-3, exit André & Filip.

In de 1/4de finales hebben we dan nog Joris & Björn, die een gratis ticket kregen naar deze ronde. Zij mogen het opnemen tegen Sander & Stijn (D6 en NG) van Brugge. Onze jongens hadden al even stil gezeten, en moesten terug in gang schieten. Geen excuus voor de tegenstanders die tactisch zeer sterk speelden. Joris & Björn moeten het stellen met 1 setje dat ze kunnen winnen. 1-3 verlies, wat betekend exit Joris & Björn.

Verder hebben we een zeer spannende halve finalerondes gezien. Het toeval wilde dat de ene halve finale 2 duo's competitiespelers had en de andere halve finale 2 duo's van recreanten. Dus de finale kon gespeeld worden competitie versus recreanten, Sander & Stijn (D6 en NG) versus Anthony & Johan (NG en NG) van Rooigem.

Proficiat aan Anthony & Johan die de finale winnen met een zeer spannende 3-2!


3de plaats: Koen & Davy

2de plaats: Stijn & Sander

1ste plaats: Anthony & Johan

15 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Dubbeltornooi TTCA!

Weet je niet wat gedaan op 15 maart 2020? Zoek dan een pingpongpartner en schrijf je in voor ons jaarlijks dubbeltornooi voor recreanten en niet geklasseerde spelers! Info zie hieronder! Tot dan!