Dubbeltornooi te Beernem

We hebben ondertussen de jaarovergang naar 2020 goed verwerkt, dus tijd voor nog een tornooi. Het eerste tornooi op de kalender voor dit jaar is de 2de editie van het "Memorial Etienne Vandenberghe" dubbelspeltornooi te Beernem.

Iedereen van Aalter houd zich goed aan zijn voornemens voor het nieuwe jaar, want we zijn zeer talrijk vertegenwoordigd. Voor de jeugd hebben we Aaron & Maxim en Zeger & Mattis.

Bij de volwassenen komen André & Kristof, Luc & Danny, Alain & Eric en Joris & Björn opdagen. Jeroen speelt met iemand van Beernem, en tot onze verassing zien we Lies ook verschijnen die met Romain (voorzitter Beernem) speelt.

Voor de jeugd maken ze één poule van 6 duo's. Bij de volwassenen verdelen ze iedereen in 6 poules van 4 duo's. Samen goed voor 30 spelende duo's, wat een mooie opkomst is.


Door zelf te moeten spelen heb ik de jeugd niet zo van dichtbij kunnen opvolgen. Maar als de prijzen uitgedeeld worden zien we direct het resultaat van onze spelertjes!

Zeger & Matis kunnen de 4de plaats bemachtigen.


En de hoofdprijs gaan naar Aaron & Maxim!


Proficiat aan onze beide jeugd duo's! Als ze zo door blijven spelen is onze opvolging verzekerd voor in de toekomst.


Als we op voorhand al eens de rekensom maken voor de afvalling later, dan kunnen er 2 dingen gebeuren. De 24 duo's worden ofwel herleid naar 32 duo's met 8 vrijlotingen, ofwel vallen de 8 minste duo's af om aan 16 duo's te raken. Aangezien we maar 3 wedstrijden te spelen hebben zal het toch van belang zijn om ons goed te positioneren.


André & Kristof winnen 1 wedstrijd, Luc & Danny winnen 2 wedstrijden, Alain & Eric winnen 2 wedstrijden en Joris & Björn winnen hun 3 wedstrijden.


Zoals gezegd hierboven een aantal wedstrijden om aan 16 duo's te raken. André & Kristof moeten zich bewijzen maar schieten te kort. Helaas exit voor hun. Alain & Eric moeten ook opdraven, maar winnen hun wedstrijd tegen Piet en Nicole van Beernem.


De 1/8ste finaleronde:

Het start al direct met een onderling duel van Aalter. Alain & Eric VS Danny & Luc. We zijn zeker dat er een Aalters duo doorgaat, bloed zweet en tranen zoals altijd. Helaas voor Danny & Luc, een verlies met 1-3 voor hun.

Joris & Björn komen uit tegen Lies & Romain. Misschien een gemakkelijk vooroordeel, maar niets is minder waar. Joris & Björn spelen teveel mee met het spel aan de overkant, ze durven hun slagen niet te doen. Ze kunnen het maar nipt winnen met een zenuwslopende uitslag van 3-2. Zeer sterk gespeeld door Lies & Romain!


De kwartfinales komen eraan. Alain & Eric mogen het opnemen tegen bekende gezichten van Rooigem: Anthony & Johan. Geen gemakkelijke opdracht, hier en daar wat moeite met de opslagen van de tegenstanders, verdoken spinnentjes, wat rare bewegingen,... Helaas verliezen onze jongens met 2-3.

Joris & Björn krijgen ook geen kado: Dominique & Xavier van Baarle. De noppenkoning is daar. Vlug een uitleg tegen elkaar van hoe speel je tegen noppen, allemaal heel mooi maar in het heetst van de strijd vergeet je het toch en mep je erop. Zeer gelijk opgaande wedstrijd, beide fronten kansen gehad. Joris & Björn winnen met spannende cijfers een 3-1.


Op naar de halve finale. Joris & Björn komen uit tegen Eric en Mathias, een mixed duo van Beernem en Rooigem, niet raar want ze zijn vader en zoon. Zeer sterke tegenstanders want ze komen voor met 2-0 in setstand. In de 3de set hebben ze zelf kans op matchbal! Joris & Björn houden het hoofd koel en kunnen nipt wat weerwerk bieden zodat ze nog even meegaan. Wat finetunen aan de slagen zorgt er voor dat de tegenstanders wat meer missen. Het is net genoeg om te kunnen winnen met 3-2!


De finaleaffiche is dezelfde of vorig jaar: Joris & Björn VS Anthony & Johan.

Gelijk opgaande setstand 1-1, ook moeilijkheden met de opzetten van de tegenstanders. Maar het zijn mooie rally's, spannende punten, hier en daar een chanceballeke ertussen.

Anthony & Johan komen voor met 1-2 in sets. Op naar de 4de set. Joris & Björn komen voor met 10 - 8. Het volgende punt wordt een smash van de Joris, maar helaas wordt die geretourneerd waarbij de bal op het net belandt, en de verkeerde kant kiest. 10 - 9. Het blijft zowat nazinderen en vloeken. Joris & Björn moeten deze set helaas ook afgeven. Verlies met 1-3. Proficiat aan Anthony & Johan. Vorig jaar verloren onze jongens met 0-3, dit jaar met 1-3, dus pas op voor binnen twee jaar als ze deze trend aanhouden! ;-)


Opnieuw een tornooi gepasseerd met de nodige prijzen. We drinken er nog één op, en daarna huiswaarts!

34 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Dubbeltornooi TTCA!

Weet je niet wat gedaan op 15 maart 2020? Zoek dan een pingpongpartner en schrijf je in voor ons jaarlijks dubbeltornooi voor recreanten en niet geklasseerde spelers! Info zie hieronder! Tot dan!